04-03-05

Aids eist tegen 2025 mogelijk 80 miljoen mensenlevens in Afrika

Belga 04/03/2005 15:45 

Tegen het jaar 2025 zouden meer dan 80 miljoen mensen kunnen sterven aan aids, tenzij meer middelen worden ingezet om de ziekte te bestrijden. Dat blijkt uit een rapport van de VN dat vrijdag is gepubliceerd. Het aids-programma van de VN heeft drie verschillende scenario's over hoe de aids-epidemie zich in de komende 20 jaar zou kunnen ontwikkelen op het Afrikaanse continent.

Het slechtst denkbare scenario wordt omschreven als "een scenario waarbij aids de bezittingen doet afnemen en de infrastructuur zwakker maakt". Als resultaat daarvan "vergroot aids dan de armoede, onderontwikkeling en ongelijkheid". In het slechtst denkbare geval zouden er 89 mio nieuwe hiv-besmettingen zijn. Op dit moment zijn ongeveer 25 mio Afrikanen besmet met hiv, het virus dat aids veroorzaakt.

Het rapport werd door de VN werd voorgesteld in de hoofdstad van Ethiopiƫ. Volgens de Ethiopische president, Girma Woldegiorgis, "geven de scenario's ons een vooruitblik in de toekomst zodat we vandaag goede beslissingen kunnen nemen". In het best mogelijke scenario wordt de epidemie gezien als "een buitengewone crisis die een buitengewoon antwoord nodig heeft". Volgens de VN zijn 200 mld dollar (152 mld euro) en een overtuigende campagne nodig om de verspreiding van de ziekte tegen te gaan. (svr)


17:12 Gepost door Een :-) Optimist | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Nja zeer erg dat er zoveel moeten sterven aan aids maar ja is nu eenmaal ons lot. Is het niet een man-made ziekte dan is het wel man-made wapen of gedrag dat ons ten gronde zal richten. Onverschilligheid, egocentrisme en dergelijke zouden ons vreemd moeten zijn als modern verlicht mens.. echter de dagelijkse realiteit laat ons anders zien; nog nooit is er zoveel verdeeldheid, afgunst, haat geweest. De enige vraag is hoe dat het verdorie mogelijk is dat we elkaar nog niet echt en masse de kop aan't inslaan zijn. Ofte hoe we onszelf dagelijks dingen kunnen voorliegen en laten voorliegen!
Van Mijn part mag het snel over zijn; dat de dom valt ofzo liever de korte pijn dan dit aanslepende afdaling van ons mens in de afgrond.

Gepost door: AsGard | 09-02-08

De commentaren zijn gesloten.